Yazıcı Seçimi Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli

Teknoloji, işlevsellik, tasarruf, fiyat/performans ve kalite kriterleri nasıl değerlendir meliyim? bu sorularınıza yanıt aramadan önce ihtiyaçları belirleniz gerekir. İhtiyaçları belirlemek için aşağıdaki soruları soralım;

  • Aylık alacağınız muhtemel çıktı sayısı (siyah ve renkli)
  • Çıktılar sadece okuma ve arşivleme için mi? Fotoğraf baskısı yapmanız gerekir mi? A4 boyutu yeterli mi? Sürekli forma çıktı alınacak mı?
  • Yazıcıyı kullanacağınız ortamda ağ var mı? Yani yazıcı ev/kişisel kullanım için mi yoksa şirketiniz için herkesin kullanacağı bir ağ yazıcısına mı ihtiyaç var?
  • Kablosuz bağlantı özelliği olmalı mı?
  • Yazdırma işlevi dışında, tarama, faks çekme gibi özellikler gerekli mi?

Bu sorulara yanıtınızı net şekilde verirseniz zaten istediğiniz yazıcıyı ararken bu özelliklere göre filtreleyerek seçenekleri değerlendirebilirsiniz. Bu özelliklere göre araştırma yaptığınız karşınıza çıkan seçenekleri anlamak karar vermenize yardımcı olacaktır

Çok Fonksiyonlu yazıcılar :
Yazıcı modellerinde “aio (all in one)” ya da “MFP (multifunction printer), officejet” gibi adlandırmalar göreceğiniz hepsi bir arada yani çok fonksiyonlu yazıcılarda yazdırma işlevi yanı sıra tarama (scanner), faks gibi özellikler bulunur. Faks özelliğini kullanacaksanız yazıcıyı bağlayacağınız ortamda bir telefon hattına ihtiyacınız olacak. Konumu buna göre belirleyin. Çok fonksiyonlu yazıcıların mürekkep püskürtmeli, sadece siyah lazer(mono lazer olarak da adlandırılır) ya da renkli lazer seçenekleri bulabilirsiniz.

Mürekkep Püskürtmeli Yazıcılar:
Deskjet, inkjet, smarttank, megatank, ecotank, bitmeyen kartuşlu ya da mürekep püskürtmeli yazıcı olarak adlandırılırlar. Tamamı mürekkep püskürtme teknolojisi kullanarak yazdırma yapar. Kartuş tiplerine göre dolum özelliklerine göre, çok fonksiyonlu, geniş formatlı, fotoğraf baskı özelliği gibi seçenekleri mevcuttur.

Lazer Yazıcılar:
Yazıcı modellerinde çok Fonksiyonlu lazer yazıcılar, mono lazer, renkli lazer, network yazıcısı, duplex baskı gibi adlandırmalar bulunur. Duplex baskı bir kağıdın hem ön hem arka yüzüne baskı yapabildiği anlamına gelir. Network yani ağ özelliği ise yazıcıda bir ethernet girişi olduğu anlamına gelir genellikle model adlarına “N” eklenmiştir. Network özellikli yazıcılar genellikle ofis kullanımına uygundur. Yazıcı ağa bağlı herkes tarafından IP adresi üzerinden tanımlanırak kurulur.  USB bağlantılı bir yazıcıyı bir bilgisayara kurarak ağ ortamında paylaşıma açmak pratikte mümkün olsada, bu bilgisayarın sürekli açık olması, IP adresinin değişmemesi gerekir, en fazla karşılaşılan sorunlardan biridir. O bakımdan çoklu kullanım için ağ yazıcısı seçmenizde yarar var.

Nokta Vuruşlu Yazıcılar:
iğneli, dot matrix yazıcılar olarak da isimlendirilir, günümüzde modelleri azalmış olsada sürekli form dökümleri için halen kullanılmaktadır.

Eğer aylık çıktı ihtiyacınız yüksek ise mono laser ya da tanklı bir mürekkep püskürtmeli yazıcı seçebilirsiniz. Ofis/Çoklu kullanım söz konusuyla network lü modeller ihtiyacınızı karşılar. Kablo konusu problem yaratıyorsa wifi modellere bakabilirsiniz.

Öğrenim ihtiyaçları ve ev kullanımı için bir yazıcı arıyorsanız renkli mürekkep püskürtmeli bir yazıcı ihtiyacınızı karşılar. Fotoğraf bastırmak istiyorsanız biraz daha üst modelleri tercih edebilirsiniz.

 Yazıcılarla ilgili sorunlarınız için teknik servisimizi arayabilirsiniz.


© Bürosis Büro Sistemleri Ltd. Şti.

Burosis

İşyeri, ofis, ev ve her türlü çalışma ortamında yazıcı, çizici, tarayıcı, çok fonksiyonlu vb. tüm ofis cihazlarınız için teknik çözümler üretiyoruz. Bürosis Büro Sistemleri olarak 30 yıldır kesintisiz verdiğimiz hizmet ile kaliteden ödün vermeden teknik ihtiyaçlarınızı karşılıyoruz.

Adres

  • Bürosis Büro Sistemleri Ltd. Şti.
  • Mecidiyeköy Mahallesi Büyükdere Cad, Eski Osmanlı Sk. No:14-16/b 34387 Şişli/İstanbul

  • Faks:+90 212 272 67 38

  • Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.