Belgeleri Tarama İşlemi ve Markalara Göre Tarayıcı Fiyatları


Tarayıcılar, gün geçtikçe değişen dijital dünyanın önemli bir parçasıdır. Tarayıcı kullanmak modern iş dünyasında son derece önemlidir. Tarama, fiziksel belgeleri dijital bir resme aktarmaktır. Bu, fotokopi makinasının kullandığı teknolojiyi kullanarak, belgenin yoğun bir fotoğrafının çekilerek yapılmasıdır.




1.    Taramaya Hazırlık

•    Genellikle tarayıcı bilgisayara bir USB kablosuyla bağlanır. Ayrıca bir güç kaynağına takılması gerektiğini unutmayın. Yazılım yüklemesi basittir. Kullanım kılavuzunda verilen talimatları izleyin.

•    Tarayıcıyı çalıştırmak için yazılıma ihtiyacınız olacaktır. Uygun yazılımlara sahip olun. Çok karmaşık bir şey yapmayı planlıyorsanız, taramaları düzenlemek için de bir yazılıma ihtiyacınız olacaktır. Adobe Acrobat gibi programlar, taranmış metni okunabilir, çok sayfalı belgelere dönüştürmenize izin verir. Adobe Photoshop gibi programlar, taranan fotoğrafları düzenlemenize ve düzeltmenize veya taranmış metni büyük formata çevirebilmenizi sağlar.

•    Tarayıcıya yerleştirmek için taramak istediğiniz belgelere ihtiyacınız olacak. Belgelerinizin taranabilir olduğundan emin olmanız gerekir. Düz değilse, tarama yüzeyinden büyükse ya da özel yansıtıcı malzeme gibi bazı güvenlik özelliklerini kontrollerde bulundurmak gerekiyorsa bu öğeler taranamaz.

2.    Belgeleri Tarama

•    Tarayıcıyı açın. Tarayıcınızı aldıktan ve bilgisayarınıza bağladıktan sonra, belgelerinizi taramaya başlayabilirsiniz. Cam tarama yüzeyini ortaya çıkarmak için, tarayıcı kapağını, kopyalama makinesini açtığınız gibi açın.

•    Dokümanın taranmasını istediğiniz tarafını camın üzerine yerleştirin. Bu, aşağıdaki kameranın öğeyi görmesini sağlar. Belgeyi uygun yere yerleştirin; Standart ebatlı bir kağıt alanı ve diğer yaygın boyutlar camın kenarları boyunca işaretlenir. Dokümanın camın üzerine sığmayan herhangi bir kısmı taranmayacaktır. Belgeyi yerleştirdikten sonra kapağı kapatın.

•    Tarama yazılımınızı bilgisayarınıza açın. Buna çeşitli şekillerde erişilebilir. Yazılımı, bir ikona kolayca erişilebilecek şekilde yükleyin.

•    Taramak istediğiniz belge için ayarları gerektiği gibi yapın.

Genellikle değiştirmek isteyeceğiniz ayarlar taramanın kalitesiyle ilgili olacaktır. Daha kaliteli taramalar çok daha büyük dosyalar üretecektir. Sadece ihtiyacınız olan kaliteye göre tarayın. Metinlerin genellikle düşük kalitede taranabildiği görüntülerin yüksek kalitede olması gerekebilir. Bazı yazılımların önceden ayarlanmış ayarları vardır

•    "Tarama" yı seçin. Ayarlarınızı yaptıktan sonra, belgeyi taramaya başlamasını yazılıma veya tarayıcıya söylemeniz gerekir. Yazılımda bir "Tarama" düğmesi olabilir veya makinedeki bir "Tarama" düğmesine basmanız gerekebilir.

•    Belge tarandıktan sonra, yazılımınız size genellikle görüntünün yönünü değiştirme gibi başka ayarlamalar yapma seçeneği sunar. Gerekli olduğunu düşündüğünüz ayarlamaları yapın ve kaydedin.

Taranan görüntülerin, özellikle yüksek ayarları taramayı seçtiyseniz, genellikle oldukça büyük olduğunu unutmayın. Dosya boyutunu yalnızca sizin amaçlarınız için çok büyük ise ayarları değiştirin ve görüntüyü yeniden tarayın.

Belgenin kaydedildiği dosya biçimine dikkat edin. Varsayılandan farklı bir şey seçmek isteyebilirsiniz.

3.    Belgeleri Düzenleme

•    Belgeniz tarandıktan sonra, dosyaları Adobe Acrobat gibi bir PDF'ye dönüştürmek veya onları bir çok sayfalı belgeye eklemek  için kullanabilirsiniz. Taranan metni tanıma ve aranabilir veya düzenlenebilir kılmak için Acrobat'ı da ayarlayabilirsiniz.

Bir resim olarak kaydedilirse, metni daha okunaklı hale getirmek için fotoğraf yazılımını kullanarak kontrastı yükseltmek isteyebilirsiniz.

•    Resimleri düzenleyin. Görüntüyü, bilgisayarınızın temel fotoğraf yazılımını veya Photoshop gibi daha karmaşık bir programı kullanarak açın. Buradan kontrastı, düzeyleri ve görüntünün diğer yönlerini değiştirebilirsiniz.

Markalara Göre Tarayıcı fiyatları ve Güncel Tarayıcı Modelleri


Canon Ağ Tarayıcılar: 6000,00 ve 8000,00 TL arası fiyatlarında bulunması mümkün
Canon A3 Tarayıcılar: 1600,00 ve 15000,00 TL arasında değişen fiyatlar.
Canon Flatbed(Düz) Tarayıcılar:300,00 ve 450,00 TL arası.
Canon Taşınabilir Tarayıcılar:650,00 ve 850,00 tl arasında değişiyor.
Canon Masaüstü Tarayıcılar: Ürünlere göre fiyatları 1500,00 ve 11000,00 TL arasındadır.
 
HP Masaüstü Tarayıcılar: Fiyatları 350,00 ve 18000,00 TL arasında
HP Yaprak Beslemeli Tarayıcılar: Fiyatları 1200,00 ve 4300,00 TL arasında.
HP Fotoğraf Tarayıcılar: 350,00 ve 1600,00 arasında.

Brother Tarayıcılar: Doküman, ağ ve fotoğraf tarayıcıları tiplerinde ortalama 500,00 ve 4000,00 TL arasında değişen cihazları vardır.

Epson Mobil Tarayıcılar: 2000,00 ve 3000,00 TL
Epson A3 Grafik Tarayıcılar: 850,00 ve 4000,00 TL
Epson Kağıt Beslemeli tarayıcı: Ortalama fiyatları 2500,00 ve 5000,00 TL arasında.
Epson Flatbed Tarayıcılar: 350,00 ve 1500,00 TL

Kodak Tarayıcılar: Ortalama fiyatlar 3000,00 – 4000,00 TL civarında ve cihaza seçimine göre ürünlerin fiyatı 500,00 ve 18000,00 TL arasında değişmektedir.

Fujitsu Tarayıcılar: Fiyatlar ürün tiplerine göre 1000,00 ve 20000,00 TL arasında değişkenlik gösteriyor.





© Bürosis Büro Sistemleri Ltd. Şti.

Burosis

İşyeri, ofis, ev ve her türlü çalışma ortamında yazıcı, çizici, tarayıcı, çok fonksiyonlu vb. tüm ofis cihazlarınız için teknik çözümler üretiyoruz. Bürosis Büro Sistemleri olarak 30 yıldır kesintisiz verdiğimiz hizmet ile kaliteden ödün vermeden teknik ihtiyaçlarınızı karşılıyoruz.

Adres

  • Bürosis Büro Sistemleri Ltd. Şti.
  • Mecidiyeköy Mahallesi Büyükdere Cad, Eski Osmanlı Sk. No:14-16/b 34387 Şişli/İstanbul

  • Faks:+90 212 272 67 38

  • Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.