Evde Fotoğraf Baskısı Almak

Mürekkep püskürtme teknolojisi, bir baskı kafasının herhangi bir fiziksel temas  küçük mürekkep damlalarını attığı süreçtir. Farklı renkli mürekkeplerin noktaları, fotoğraf kalitesinde görüntüler vermek üzere bir araya getirilir.

Ana zorluk, yüksek hassasiyet ve güvenilirlik elde etmektir. Noktalar 70 mikronun altındadır ve bu nedenle, iyi çözünürlük ve baskı kalitesi elde etmek için başların tam olarak konumlandırılması gerekir.
Bu hassaslık, yalnızca bilim, teknoloji ve tasarımın bileşimi kullanılarak elde edilir. Mürekkep püskürtme teknolojisi 1950'lerden beri olsa da, endüstriyel bir ortamda uygulanması sadece son yıllarda mümkün olmuştur.

Teknoloji bugün bize daha pahalı servisler vermemizi sağlar. Inkjet fotoğraf kağıdı baskısı bir istisna değildir ve evde yapılabilir. Fotoğraflarınızı evde bastırabilirsiniz, bir fotoğraf laboratuvarına gitmekten daha az maliyet oluşur.
Ayrıca, birkaç film rulosu geliştirmek için ödemek zorunda kalmazsınız tek bir satın alma işleminden daha fazla fotoğraf çekebilirsiniz.  Yazıcınızdan belge yazdırmaya alıştınızsa, fotoğrafları da yazdırabilirsiniz. Bununla birlikte, fotoğraf basmak, belgeleri yazdırmak ile aynı değildir; ancak kolayca yapılabilir. Aşağıdaki adımlar, mürekkep püskürtmeli fotoğraf yazıcınızla kaliteli fotoğraf basmak konusunda size yardımcı olabilir.

 

Yapılması gereken ilk şey resimleri bilgisayarınıza yazdırmak istediğiniz resimleri aktarmaktır. Hafıza kartındaysa, bilgisayarınızdaki kart okuyucu cihazı sizin için bunu yapabilir.  Bazı kameraların kendi markalarını kullanabilirsiniz. Ancak bunun için özel mürekkep ve kağıt satın almanız gerekecek.  Bu tip mürekkep püskürtmeli fotoğraf kağıdı baskısı şu an için birincil mürekkep püskürtmeli yazıcınızı kullanarak yapılmalıdır. Bu nedenle, fotoğraflarınızı kameranızdan çekip bir USB kablosu kullanarak bilgisayarınıza çekin. Resimleriniz PC'nizde olduğunda, birkaç tane yazdırmak istediğinizi seçin. Resim çerçevelerine veya albümlerine uyacak şekilde döndürdükleri ve boyutlandırıldığından emin olun. Onları boyutlandırma şimdi size bir baş ağrısı kazandıracak; Kağıttan ve mürekkepten bahsetmiyorum.

İstediğiniz fotoğraf kağıdını kullanın. Aralarından seçim yapabileceğiniz çeşitli yüzeyler var. Mat yüzeyin parlaklığı yoktur ve resimleriniz donuk görünebilir. Bununla birlikte, bu kaplama ideal cam resim çerçeveleri için kullanılır. Yarı parlaklık size biraz parlaklık kazandıracak ve dokulu bir yüzey elde edebilecek. Parlak mürekkep püskürtmeli fotoğraf kağıdı baskısı için kullanılabilecek en parlak renktir. Bu bitirme, resimlerinizin parlak ve canlı olmasını sağlar.  Fotoğraf kağıdının mürekkep püskürtmeli yazıcılar için özel olarak hazırlandığından emin olun. Yazıcınız için biçimlendirilmiş doğru kağıdı satın almamanız kanamaya ve akıcı mürekkebin ortaya çıkmasına neden olacaktır.

Yazıcınızın mülk ayarlarında, yazdırma tercihlerinizi normal kağıttan fotoğraf kalitesine değiştirin. Halihazırda "Fotoğraf" etiketli bir ayar yoksa, mevcut en yüksek kalitede formatı kullanın.  Fotoğraf makinenizin yazılımı mürekkep püskürtmeli fotoğraf kağıdı baskı yazılımıyla gelmiş olabilir, bu yüzden de kontrol etmeyi unutmayın. Kağıdınızı yazıcınıza besleyin.  Çoğu mürekkep püskürtmeli fotoğraf kağıdının bitmiş yüzü yukarı gelecek şekilde yüklenmesi gerekir. Bununla birlikte, resimlerin doğru tarafta yazdığından emin olmak için bunu iki kez kontrol edin.  Resminizi önizleyin ve gerekli boyut değişikliklerini yaptıktan sonra yazdır'ı tıklayın. Fotoğrafınızın mürekkebin kurumasına izin vermek için birkaç saat oturmasına izin verin.
Kurumadan sonra fazla kağıt ve çerçeveyi istediğiniz gibi kırpın.

Güncel fotoğraf yazıcıları

Hp photosmart serisi

Canon Selphy CP1000 Fotoğraf 

Kodak Pd450W Wi-Fi Kompakt Fotoğraf Yazıcı


© Bürosis Büro Sistemleri Ltd. Şti.

Burosis

İşyeri, ofis, ev ve her türlü çalışma ortamında yazıcı, çizici, tarayıcı, çok fonksiyonlu vb. tüm ofis cihazlarınız için teknik çözümler üretiyoruz. Bürosis Büro Sistemleri olarak 30 yıldır kesintisiz verdiğimiz hizmet ile kaliteden ödün vermeden teknik ihtiyaçlarınızı karşılıyoruz.

Adres

  • Bürosis Büro Sistemleri Ltd. Şti.
  • Mecidiyeköy Mahallesi Büyükdere Cad, Eski Osmanlı Sk. No:14-16/b 34387 Şişli/İstanbul

  • Faks:+90 212 272 67 38

  • Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.